Rytmikotien erityistason lastensuojeluyksikkö Fortesijaitsee Liperin Käsämässä, Pohjois-Karjalan sydämessä.

Rytmikotien erityistason lastensuojeluyksikkö Forte sijaitsee Liperin Käsämässä, Pohjois-Karjalan sydämessä.

Joensuuhun Fortesta ajelee reilussa vartissa, myös muut itäisen Suomen kaupungit ovat sujuvan matkan päässä.


Forte tarjoaa sijaishuollon ja avohuollon palveluita 10–17-vuotiaille lapsille ja nuorille

Lastensuojeluyksikkö Forteen voi tulla avohuollon tukitoimena, sijaishuollon asiakkaana tai kiireellisesti sijoitettuna. Lapsilla ja nuorilla voi Forteen tullessaan olla mm. neuropsykiatrisia haasteita, käytöshäiriöitä, päihteiden käyttöä, vuorovaikutuspulmia, haasteita koulunkäynnissä tai vuorokausirytmin ylläpitämisessä.

Yksikössä eletään aikuisjohtoisesti strukturoitua, mahdollisimman tavallista ja kodinomaista arkea. Fortessa nuori on osa yhteisöä, harjoitellen arjen toiminnallisia taitoja sekä toisten kohtaamista. Fortessa jokainen nuori on tärkeä omana itsenään, nuorella on aina oikeus tuoda oma mielipiteensä ja ajatuksensa julki. Yksikön aikuiset tukevat, kasvattavat ja ohjaavat nuorta hänen arjessaan. Omaohjaajien kanssa luodaan syvempää luottamuksellista suhdetta. Fortessa lasten ja nuorten yksilöllistä, tavoitteellista kuntoutuspolkua rakennetaan yhteistyössä nuoren itsensä, läheisten ja verkoston kanssa.

Lastensuojeluyksikkö Fortessa uskotaan harrastusten ja itsensä kehittämisen positiiviseen voimaan

Idyllinen lähiympäristö tarjoaa erittäin monipuoliset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet, mm. frisbeegolfin, jalkapallon, patikoinnin, laavuilun, uinnin sekä monen muun lajin toteuttamiseen. Musiikillisuus on osa Fortea, lapsi tai nuori saa kuitenkin aina itse valita millä tavoin musiikki hänen elämäänsä kuuluu.

Forten aikuiset ovat lastensuojelutyön ammattilaisia

Jokainen tuo arkeen persoonansa ja osaamisensa lasten hyvinvoinnin edistämiseksi. Tiimissämme on sosionomeja, sairaanhoitajia, lähihoitajia, yhteisöpedagogi, neuropsykiatrinen valmentaja sekä psykoterapeutti. Toimintatapojamme arjessa ovat kunnioitus ja kuuntelu, hyvän huomaaminen, ratkaisukeskeisyys, eläinavusteisuus, liikunnan ja musiikin tuki arkeen sekä yksilöllisen kuntoutuspolun luominen.

Lämpimästi tervetuloa Forteen!

OTA YHTEYTTÄ