Rytmikotien Sointu-yksikkö sijaitsee Pohjois-SavossaKaavilla ydinkeskustan läheisyydessä

Rytmikotien Sointu-yksikkö sijaitsee Pohjois-Savossa Kaavilla ydinkeskustan läheisyydessä

Kaavi sijaitsee noin 60 km Kuopiosta itään. Sijaintina Kaavi on ihanteellinen, ottaen huomioon lyhyet etäisyydet isoihin Itä-Suomen kaupunkeihin kuten Kuopio ja Joensuu. Pienet kaupungit ja kylät kuten Tuusniemi, Outokumpu, Polvijärvi ja Juuka ovat lähellä Kaavia.


Sointu on perustason yksikkö, joka on tarkoitettu 12–17-vuotiaille lapsille ja nuorille

Soinnussa voi olla huostaanotettuja, kiireellisesti sijoitettuja tai yksikköön voi tulla myös avohuollon sijoituksella. Sointuun tulevalla nuorella voi olla vaikeuksia kiinnittyä arkeen ja nuori tarvitsee aikuisjohtoisia, selkeitä rajoja ja toiminnan rakenteita. Nuorella voi olla oirehdintaa, joka näyttäytyy mm rajattomuutena, koulunkäymättömyytenä sekä omaehtoisuutena. Edellä mainittujen lisäksi nuorella voi olla myös neuropsykiatrista pulmaa.

Toiminta-ajatus

Sointu tarjoaa lämpimän, kodinomaisen ja aikuisen turvaa ja läsnäoloa huokuvan asuinympäristön. Henkilökunnallamme on vahva usko lapsessa olevaan hyvään ja tämä näkyy ratkaisukeskeisessä tavassamme toteuttaa hoito- ja kasvatustyötä. Työorientaatiomme mahdollistaa ja edesauttaa aikuisen ja nuoren välisen empaattisen ja turvallisen vuorovaikutuksen ja suhteen syntymisen. Tärkeimpiä toimintaperiaatteitamme ovat nuorten tasavertainen ja kunnioittava kohtaaminen, arkielämän tarpeista huolehtiminen, nuoren mielipiteiden ja toiveiden kuunteleminen.

Soinnun toiminta-ajatus perustuu strukturoituun aikuisjohtoiseen arkeen, jossa yhdessä nuorten kanssa suunnitellaan arjen toiminnot. Tarjoamme nuorille turvallisen, läsnä olevan ympäristön, jonka keskeisenä ajatuksena on ratkaisukeskeisyys. Jokainen nuori kohdataan yksilöinä ja aikuisten tukemana ja ohjaamana nuorta autetaan löytämään juuri omat vahvuudet. Tavallinen aikuisjohtoinen arki ja rutiinit ovat meidän keskeisimpiä periaatteitamme työskentelyssä musiikin ja toiminnallisuuden lisäksi.

Musiikki

Rytmikodeilla lapsen tai nuoren on mahdollista harrastaa ja tehdä esimerkiksi musiikkia ja taidetta monipuolisesti yrityksen omissa tiloissa. Rytmikodit tarjoaa nuorille laadukkaat bänditilat, ja ammattitaitoista musiikkivalmennusta. Yrityksellämme on myös suorat kontaktit Kuopion Konservatorioon, Savonia AMK:n musiikkiosastoon sekä Kuopion Kansalaisopistoon, jotka osaltaan laajentavat lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia.

Liikunta

Kaavilla on mahdollista harrastaa mm. yleisurheilua, jääkiekkoa, salibandya, tai vaikkapa ratsastusta. Myös esim. Tahkon laskettelurinteet ovat vain tunnin ajomatkan päässä. Myös Kuopio tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet harrastamiseen.
Kaavi mahdollistaa mm. retkeilyn ja kalastuksen kauniin Vaikkojoen ympäristössä. Lisäksi Rytmikodit Oy:llä on käytössään n. 13 hehtaarin erämaa-alue luontokokemusten hankkimiseen.

Jälkihuolto

Kaavilla on mahdollisuus myös jälkihuoltoon jo itsenäistyville nuorille.

OTA YHTEYTTÄ